HEDEF YKS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI

01.03.2024 11

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEDEF LGS/YKS PROJESİ KOORDİNATÖRLERİ KARS İL ZÜMRE TOPLANTISI

TOPLANTI TARİHİ: 16.01.2024

TOPLANTI YERİ: Kars Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

TOPLANTI SAATİ: 10.00

TOPLANTIYA KATILANLAR:

Kars Merkez Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Ayşegül İLGAR

      Kars Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Elif TURP

      Kars Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Uğur GÜNGÖZ

      Kars Merkez Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörü Erkan ARANCIOĞLU

      Kars Kağızman Harakani İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörü Hakan ADIYAMAN

      Kars Selim Osman Bakırcı Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Nurşah ÇELİK

      Kars Susuz Gülizaroğlu Abdullah Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Beyza KUTLU

      Kars Arpaçay Mihralibey Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Pınar GÜNDOĞDU

      Kars Digor Mihrali Alınak Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü İbrahim KARALAR

      Kars Sarıkamış Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Gizem YILMAZ

      Kars Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörü Dila TEZER

GÜNDEM MADDELERİ

·         Açılış,

·         Katılım listelerinin alınması

·         HEDEF LGS ve YKS PROJE TANITIM SUNUSU (Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Sitesinde mevcut)

·         İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı / İl MEM DÖGM Şube Müdürü selamlama konuşması

·         Toplantı yapılan okulun kısa tanıtım sunumu

·         Toplantı yapılan okul Hedef LGS ve YKS Koordinatörünün faaliyet sunumu

·         Anadolu İmam Hatip Liselerinde  ‘’Hedef LGS ve YKS Projesi İyi Örnekler’’ sunumları ( 3 veya 4 farklı okul seçilecek)

1.Okul:  (Kamp Programları)

2.Okul:  (Destekleme Yetiştirme Kursları)

3.Okul:  (Deneme Sınavları)

4.Okul:  (Görünürlük tanıtım çalışmaları)

·         Dilek Temenniler, Kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.      Toplantı 16/01/2024 tarihinde saat 10.00’de Kars ili Hedef 2024 - Hedef Yks Projesi Koordinatörleri toplantısı, Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü İkram BOZ’un açılış konuşması ile başladı.

2.      Hedef LGS ve YKS Proje Tanıtım Sunusu izlendi.

3.      Katılım sağlayan koordinatörler ve okulları hakkında bilgi alması ardından toplantı amacının görüşülmesi ile devam etti.

4.      Toplantı yapılan okul Kars Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kısaca tanıtım çalışması yapıldı.

5.      Görevli okulların Destekleme Yetiştirme Kursları, Kamp Programları, Deneme Sınavları ve Görünürlük Tanıtım Çalışmaları ile ilgili hazırlamış oldukları sunumlar izlendi.

6.      Ayda en az 2 defa TYT-AYT denemesi yapılması ve sonuçlarının analiz edilerek öğrenci ile birebir görüşülmesi konusunda fikir birliği sağlandı. Yapılan deneme sınavlarının KTS’ye işlenmesi üzerinde duruldu.

7.      Sınav Soru Rehberliği başlığı altında çalışmalarını yürüten öğretmenler ile işbirliğinin artırılması, öğrencinin eksik yönlerinin tespit edilerek gerekli desteğin sağlanması konusunda ortak bir karar alınmıştır.

8.      Özellikle içinde bulunulan dönemden dolayı öğrencilerin öz kontrol becerilerinde görülen zayıflık, zaman zaman yaşanan motivasyon kaybı vb. konularda veli ve öğretmen desteğine başvurulması ve veli ziyaretlerinin arttırılmasına karar verilmiştir. Özellikle ilçede bulunan ve pansiyonlu okulların veli desteği konusunda yaşadığı sıkıntılar da göz önünde bulundurularak alternatif çözümler üzerinde önemle duruldu.

9.      YKS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik Kariyer Günleri ve Meslek Tanıtımı çalışmalarının arttırılması, dezavantajı bulunan okulların da bu konuda neler yapabileceklerine dair çözüm önerilerinde bulunulmuştur.

10.  Hedef LGS/YKS 2024 kapsamında koordinatör olunan okullarda yaşanan problem durumları ve bunların çözümüne yönelik değerlendirme yapılmıştır. Genel olarak öğrencilerin akademik destek taleplerinin az olmasından dolayı DYK katılımının kısıtlı olması, ilçelerde yaşanan ulaşım sıkıntılarından dolayı kamp programlarının yapılamaması, ve öğrencilerin çoğunluk olarak deneme sınavlarına gereken önemi vermemesi gibi problem durumları ortaya çıkmıştır. Bunların çözümüne yönelik yapılabilecekler tartışılmıştır.

11.  Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün göndermiş olduğu deneme sınavlarının uygulanma şekli konuşulmuş, uygulayamayan okulların sebepleri üzerinde durulmuştur.

12.  Toplantı iyi dileklerle sonlandırılmıştır.