Hedef YKS 2023 1. Dönem Bilgilendirme Toplantısı

Hedef YKS 1. Dönem Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

21.03.2023 68

ARPAÇAY MİHRALİBEY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU

AKADEMİK TAKİP FAALİYET TOPLANTISI

Okul Müdürü

Bülent DENİZ

Toplantı No   :

Hedef 2023 Koordinatörü

Ayşe YILDIZ BULUT

Toplantı yeri:

Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi

08.10.2022

Toplantı Saati:

Toplantıya Katılanlar

Her Branştan Zümre Öğretmenleri

Gündem Maddeleri

1.Açılış ve koordinatörün belirlenmesi

2. Hedef 2023 YKS hakkında bilgi verilmesi

3. ''Hedef 2023 YKS Üniversite Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planı''nın oluşturulması

4. Eğitim Koçluğu programı hakkında bilgi verilmesi ve öğretmen öğrenci eşleştirmelerinin yapılarak programın hazırlanması

5. Ara Tatil kamp programının planlanması

6.Deneme ve Kazanım Değerlendirme Sınavlarının görüşülmesi

7.12. Sınıf Öğrenci velileri ile yapılacak toplantının planlanması

8.Öğrenci motivasyonunu arttırıcı seminer, tanıtım ve gezilerin planlanması

9. Desteklemem Ve Yetiştirme Kurslarının işleyişi, devam devamsızlık konularının görüşülmesi

10.Kapanış

Gündem Maddelerinin Görüşülmesi;

1. Toplantı Okul Müdürü Bülent DENİZ başkanlığında tüm zümre öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleşti. Hedef 2023 Koordinatörü olarak Okul Müdür Yardımcısı Ayşe YILDIZ BULUT'UN belirlendiği katılımcılara bildirildi.

2. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü HEDEF 2023 koordinatörlüğü bünyesinde 2021'den itibaren yürütülen projenin adıdır. Üniversiteye hazırlık planlamasında okul ve öğrencilere yol gösterici, planlayıcı çalışmalar yürütmekte ve takibini gerçekleştirmektedir

3. ''HEDEF 2023 YKS Üniversite Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planı'' tüm katılımcıların fikirleri doğrultusunda hazırlandı.

KARAR;

''HEDEF 2023 YKS Üniversite Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planı'' nın tüm zümre öğretmenlerinin desteği ile hayata geçirilmesi kararına varıldı.

4. Öğrencilerin akademik takibi,  soru çözme, ev ve okulda ders çalışma ortamları, zamanı etkin kullanma, yönlendirme, motivasyon konularında '' eğitim koçluğu'' sisteminin yararlı olacağı ifade edildi.

KARAR;

Özellikle 12. Sınıf derslerini yürüten öğretmenlerden oluşan koçluk programı hazırlandı. Sınıflarda tanıtımının yapılması ve panolarda ilan edilmesi uygun görüldü. Çalışmaların kasım ayından itibaren bire bir görüşmelerle başlatılması kararlaştırıldı.

Program şu şekildedir;

ÖĞRENCİ ADI SOYADI

ÖĞRETMEN ADI SOYADI

BUSE AĞYOL

ÇETİN ŞAİR

(Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni)

ASİYE ELÇİN ASLAN

ALİ HAYDAR ORUÇ

ELİF AKTAŞ

KADİR GÜNEŞ

5. Kasım ve Nisan aylarında üniversite hazırlık kamp programı ve soru çözüm saatlerinin planlanmasının öğrenci çalışmalarında yararlı olacağı beyan edildi.

KARAR;

Öğrenci istek ve doğrultusunda programların idare kontrolünde koordinatör tarafından hazırlanması ve öğrenci, öğretmen ve velilere bilgi verilmesi; katılım için çalışmaların yürütülmesi uygun görüldü.

6.  Deneme ve Kazanım Değerlendirme Sınavlarının konu eksikliğinin tespitinde, gelinen noktanın değerlendirilmesinde ayrı bir önemi olduğu vurgulandı. Buna göre sınavların öğrenci seviyelerini ölçecek düzeyde uygulanmasının önemi belirtildi.

KARAR;

Okul imkanlarına göre en az ayda bir veya iki hafta da bir TYT ve AYT Deneme sınavlarının yapılmasına; DYK'larda her konu bitiminde Kazanım Değerlendirme Sınavlarının uygulanmasına karar verildi.

7. Başarının sadece okulda öğretmen ve öğrenci birlikteliği ile sağlanamayacağı buna veli işbirliğinin de eklenmesi gerektiği belirtildi. YKS sürecinin velilere de aktarılması, öğrencilerin evde yaptıkları çalışmaların takibinin veli aracılığıyla yapılması gerektiği vurgulandı.

KARAR;

Öğrenci-öğretmen ve veli işbirliğinin önemine binaen Kasım ayında sınıf öğretmeninin de katılımı ile 12. Sınıf öğrenci velilerinin okula davet edilmesi; YKS sunumunun yapılması ve böylece sürece dahil edilmeleri kararına varıldı.

8. Öğrencilerin bu dönemde motive olmaları önemlidir. Onları örnek şahsiyetlerle tanıştırmanın, meslekler hakkında ilk ağızdan bilgi verilmesinin son derece etkili olduğu daha önceki deneyimlerden de anlaşılmıştır.

KARAR;

Rehber Öğretmeni ile yapılacak işbirliği neticesinde Kariyer Günlerinin düzenlenmesine, Meslek Tanıtımlarının yapılmasına, mezun başarılı öğrenciler ile söyleşi düzenlenmesine karar verildi.

9. Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarının eylül ayından itibaren Türk Dili Ve Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Tarih ve Felsefe derslerinden; hafta içi her gün 2'şer saat olmak üzere açıldığı belirtildi.

Dersleri yürüten öğretmenlerin ortak sorunu katılımların az olduğu yönünde oldu. Ancak katılan öğrencilerin de aktif oldukları belirtildi. Derslerde konu tekrarı, özetler ve bol bol soru çözümü yapıldığı ifade edildi.

KARAR;

Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarının devam etmesine, konuların mayıs ayına kadar bitirilip, tekrarların başlamasına ve soru çözümlerine ağırlık verilmesine karar verildi.

10. YKS sürecinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yüksek olması gerektiği tüm katılımcıların ortak beyanı oldu.

KARAR;

Bu bağlamda öğrencilere Kafkas Harp Tarihi ve Eski Eserler Müzesi, Peynir Müzesi; Kars Gezisi, Kahvaltı etkinliği ve şartların elvermesi durumunda Sarıkamış ve Erzurum gezilerinin düzenlenmesine karar verildi.

11. Toplantı Okul Müdürü Bülent DENİZ'İN iyi dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

Uğur GÖKDOĞAN                       Ayşe YILDIZ BULUT                        Adem UĞUZLU

Coğrafya Öğretmeni                       Tarih Öğretmeni                       Rehberlik Öğretmeni

Çetin ŞAİR                                              Hüseyin METİN                               Ayşe ZOR LAPÇİN

Türk Dili ve Edeb. Öğretmeni              Matematik Öğretmeni                       Matematik Öğretmeni